maandag 22 november 2010

Rob met team vanaf 2011 op hoogste niveau in het wielrennen...

Vacansoleil DCM Pro Cycling Team ontvangt driejarige licentie voor First Division.

Vandaag heeft de UCI bekendgemaakt dat er per 1 januari 2011 twee Nederlandse teams in de hoogste divisie van de wielersport bivakkeren. Rabobank ontving eerder deze maand een licentie, vanmiddag werd bekend dat ook Vacansoleil – DCM één van de 18 topteams voor 2011 is.

Op 2 november maakte de UCI de team’s sporting value ranking bekend, Vacansoleil – DCM nam in deze ranking de 12de positie in. Vervolgens werd de blauwgele formatie afgelopen week administratief, ethisch en financieel getoetst door de licentie commissie van de UCI. Deze commissie bevond de winnaar van de Europe Tour 2010 First Division waardig.

De internationale ploeg, die als Vacansoleil Pro Cycling Team op 1 januari 2009 het levenslicht zag, loopt hiermee voor op het gemaakte driejarenplan. In dit plan zou eind 2011 het team klaar moeten zijn voor de stap naar de First Division. De geweldige prestaties, attractieve koerswijze en de drang van sponsoren en team om vooral niet stil te staan zorgde ervoor dat het team reeds begin 2011 toetreedt tot de hoogste klasse van het wielrennen.

Team Manager Daan Luijkx is trots: “We vormen vanaf dag één een zeer hechte groep en keiharde inzet van personeel, renners en sponsoren maken deze stap nu al mogelijk. In 2009 waren we goed, in 2010 beter en het team voor 2011 kent een enorm potentieel op vele terreinen. De altijd gretige groep zal vanaf de Tour Down Under wekelijks willen laten zien waar wij op dit niveau toe in staat zijn. Na het klassieke voorjaar zullen we vervolgens de balans opmaken.”

De licentie geldt voor drie jaar en alle teams worden jaarlijks getoetst of er nog voldoende kwaliteit aanwezig is. Luijkx is blij met de licentieduur: “De driejarige sponsorcontracten met partijen als Vacansoleil, DCM en Ridley brengen rust en vertrouwen richting de toekomst. Afgelopen seizoen liepen we ondanks uitmuntende prestaties enkele grote koersen en de grote rondes mis, dit willen we voorkomen door de stap te zetten naar de First Division, het behouden van onze kern en door het aantrekken van een aantal toprenners. We zijn nu erg benieuwd naar de afspraken tussen de UCI en de organisatoren van de grote rondes. Het moge duidelijk zijn dat we met deze licentie meer grote koersen gaan rijden.”

www.robruijgh.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten