woensdag 15 december 2010

Aanvang nieuwe seizoen: Tour Méditerranéen eerste koers voor Rob...

De 'Tour Méditerranéen' oftewel de 'Ronde van de Middellandse Zee' is de eerste wedstrijd waar Rob het nieuwe seizoen 2011 van start gaat. De wedstrijd begint op woensdag 9 februari en zal eindigen op 13 februari. De meerdaagse telt 5 ritten in lijn waaronder een rit met aankomst op de bekende Mont Faron. Momenteel verblijft Rob voor een trainingstage in het Spaanse Benidorm met zijn team Vacansoleil-DCM.


Rob: "De eerste voorbereidingen verlopen prima. We testen het nieuwe materiaal en leggen hier een goede basis voor het aankomende wielerseizoen. Over de Ridley fiets ben ik erg tevreden. We hebben de keuze uit twee soorten frames namelijk: een Noah; ofwel een Helium. Ik heb echter nog geen keuze gemaakt, maar normaal gesproken gaat het de Helium worden die 400 gram lichter gebouwd is (dit zal vooral voordeel geven bergop), in tegenstelling tot de Noah die overigens wel strak en stevig in elkaar steekt. Ook zullen we vanaf volgend seizoen rijden met ovale (voor)tandwielen van het merk: Rotor. Waarom ovaal? Ovale bladen geven een efficiëntere trap. Bij een rond blad is altijd sprake van een doodpunt na iedere pedaalslag. Door het ovale blad wordt dit dode punt zo klein mogelijk gemaakt wat in mijn geval meer voordeel geeft bergop. Het vergt wel een kleine aanpassing voor de benen door de verandering in omwenteling, waardoor mede een andere spiergroep aangesproken wordt. Deze spiergroep is bij het rijden met ronde bladen niet of nauwelijks aangesproken geweest. Ik ben onder de indruk. Wat het weer betreft mogen we niet klagen vooral als ik de berichten van thuis waarneem."

In januari zal het Vacansoleil-DCM team nogmaals afzakken naar Spanje voor een tweede trainingstage nadat ze in Rotterdam de ploegenvoorstelling gehad hebben.

www.robruijgh.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten