zaterdag 2 oktober 2010

Circuit Franco Belge Etappe 3

Adam Blythe heeft zijn tweede massaspurt gewonnen in de Franco-Belge. De Brit van Omega Pharma-Lotto klopte Wouter Weylandt en de Rus Denis Galimzjanov in Ichtegem. Blythe pakt ook de gele leiderstrui weer over van de Italiaan Jacopo Guarnieri, die gisteren de tweede rit won. Door de hoge snelheid in het eerste uur (48,4 km/u) brak het peloton in drie stukken. Vijf renners raakten voorop: de Belgen Nico Sijmens, Johan Coenen en Sébastien Delfosse en de Nederlanders Robin Chaigneau en Rob Ruijgh. Op 35 kilometer van de streep moesten Chaigneau en Delfosse vooraan lossen, het weer gegroepeerde peloton volgde dan nog op 2'25". Op 20 kilometer was die voorsprong gehalveerd, vooral onder impuls van Liquigas van leider Guarnieri.

Nico Sijmens, de aanstoker van de vlucht, probeerde verschillende keren alleen weg te raken, maar Ruijgh was attent. Coenen profiteerde en ging er alleen van door.

De vluchters werden iets voor de laatste 10 kilometer gegrepen. Door de snelheid in het peloton waaiden er achteraan een hoop jongens uit. Liquigas bracht Guarnieri in stelling, Katjoesja reed voor Galimzjanov, maar het was Blythe die voor de tweede keer de zegebloemen pakte én de leiderstrui. Rob werd nog 24e en staat nu 13e in het algemene klassement op 18 sec. van de leider.

www.robruijgh.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten