korte samenvatting: GP Ouest France - Plouay

Noe Gianetti (Footon-Servetto),
Ivan Rovny (Team Radioshack),
Mickaël Delage (Oméga-Pharma-Lotto)
en Laurent Mangel (Saur-Sojasun)
bouwden een voorsprong op die uitgroeide naar maximaal 13.40 min. De vlucht hield echter geen stand. En het peloton maakte zich op voor een massasprint.

De Australiër Matthew Goss (HTC-Columbia) won de sprint van het peloton en schreef zo deze protourklassieker GP Ouest France - Plouay op zijn naam. Hij versloeg de Amerikaan Tyler Farrar (Garmin-Transitions) die als 2e eindigde. De Fransman Yoan Offredo (Francaise des Jeux) kwam als derde over de meet. Marco Marcato was de eerste Vacansoleil-renner op een 8e plaats gevolgd door Romain Feillu (Vacansoleil) op een 9e. Rob Ruijgh (Vacansoleil) heeft de wedstrijd uitgereden maar kwam wel luttele minuten achter het peloton binnen.

Ploegleider Hilaire Vanderschueren over Rob: "Ik ben tevreden, Rob is na zijn blessure stilaan op weg terug..."